Bij Demeyere Cars, Westkapellestraat Knokke-Heist

Geen grote nieuwigheden te melden op de Nissan-stand, tenzij dan nieuwe motoren voor de SUV’s en cross-overs. En een speciale reeks voor de pick-up Navara.

Onder druk van de nieuwe uitstootnormen kreeg Europa’s meest verkochte cross-over recent een volledig nieuw motorenpalet. Aan benzinezijde komt de 1.3-benzine van 140 of 160 pk de oude 1.2 en 1.6 vervangen. Deze viercilinder is gekoppeld aan een manuele zesversnellingsbak of een gloednieuwe gerobotiseerde zevenbak met dubbele koppeling. De 1.5-diesel blijft op post, maar zou voor 90 procent nieuw zijn. Binnenin heeft de Qashqai een nieuw infotainmentsysteem, dat New NissanConnect werd gedoopt en een betere integratie van je smartphone mogelijk maakt. Met uitzondering van de basisversie Visia is de Qashqai compatibel met Apple CarPlay en Android Auto.

KORTWEG

X-Trail | Ook de X-Trail, de grote broer van de Qashqai, en de meest verkochte SUV ter wereld, krijgt nieuwe motoren die aan de Euro 6d Temp-normen voldoen. Op benzine gaat het om dezelfde 1.3 DIG-T, al heeft de X-Trail enkel recht op de krachtigste variant (160 pk), gekoppeld aan de DCT-zevenversnellingsbak. Aan dieselzijde kiest hij niet voor de 1.5, maar voor een 1.7 van 150 pk, beschikbaar met een manuele versnellingsbak of een CVT (en voorwiel- of vierwielaandrijving).

Navara | Nissan toont in Brussel voor het eerst de speciale reeks N-Guard van zijn pick-up, de Navara. Die is gebaseerd op de uitvoering Tekna, maar onderscheidt zich door een aantal zwarte koetswerkelementen (radiatorrooster, buitenspiegels, deurklinken, dakrails, velgen, enzovoort). Bovendien is hij standaard voorzien van parkeersensoren voor- en achteraan en van koplampsproeiers. Er is maar één optie mogelijk op de Navara N-Guard: een sperdifferentieel op de voortrein dat samenwerkt met het sperdifferentieel achteraan (standaard).        

Micra | De kleinste Nissan op onze markt – de Micra – is eindelijk verkrijgbaar met een automaat. Dat is trouwens niet de gerobotiseerde EDC-versnellingsbak van Renault, maar wel een verbeterde versie van de CVT.