Appassionata, het jongerentheaterproject van het Cultuurcentrum Knokke-Heist brengt “Pjeedanlo” in Scharpoord. Regisseur Jan Charles liet zich dit jaar inspireren door het werk van kunstenaar Jean-Michel Folon. 12 jongeren tussen 12 en 17 jaar uit de regio Knokke-Heist stapten mee in zijn verhaal. Het resultaat kan je zien op 10 en 11 mei in Scharpoord.

Tickets via de website cultuur.knokke-heist.be

050/630.430 of bij de spelers.

Jan Charles vertelt het volgende over Pjeedanlo :

Ik heb alleen geprobeerd mijn eigen dromen vast te leggen, in de hoop dat anderen er die van hen aan vastknopen.
Zo omschreef Jean-Michel Folon (1934-2005), een veelzijdig Belgisch kunstenaar, de kern van zijn roeping. Als kind bracht hij zijn vakanties vaak door in Knokke-Heist en op de golfbreker voor het Albertplein vind je zijn bronzen mannetje met de hoed. Bij hoogtij, tweemaal per dag, wordt hij overspoeld door de golven. Maar telkens duikt hij weer op.

Appassionata heeft de dromen van Folon vastgeknoopt aan de fantasie van Gabriel Garcia Marquez (1927-2014), Colombiaans schrijver en winnaar van de Nobelprijs voor Literatuur. In ‘De mooiste drenkeling ter wereld’ en ‘De zee van de voorbije tijd’ roept hij een magische wereld op van engelachtige wezens en oceanen vol rozen.