Beeld uit de fotoreeks die Martin Parr in 2001 in Knokke maakte. ©Magnum Photos

‘Dit beeld uit de fotoreeks die Magnum-fotograaf Martin Parr in 2001 in Knokke maakte.’

Jullie topstuk deze zomer?

‘Dit jaar organiseert onze galerie voor het eerst een ‘summer project’ in Duinbergen. We kozen daarvoor het gelijkvloers uit van het appartementsgebouw Cap Horn, op de hoek van de Zeedijk en de Anemonenlaan.’

‘Een mix van jonge artiesten en gevestigde waarden tonen we, maar de nadruk zal liggen op het werk van Thomas Lerooy. Van hem tonen we onder meer ‘Why Worry’, een 2,5 meter groot beeld uit 2009 en de voorloper van de 21 meter hoge sculptuur die in de herfst zal worden ingewijd op het plein waar ons zomerproject plaatsvindt.’

Expo ‘Groetjes uit Knokke’ in Rodolphe Janssens ‘summer project’: nog tot 25 augustus, van woensdag t/m zondag tussen 14 en 19 uur of volgens afspraak.