Zaterdag 10 augustus opende de Vlaamse minister voor Cultuur Lydia Peeters samen met de officiële instanties en de genodigden onder grote belangstelling de 44ste editie van Art Nocturne Knocke. Lezers van Hetzoute.com, de weekend editie van Kneistikrant kunnen “gratis” naar de Art Nocturne Knocke. Hoe? De eerste vijf lezers die reageren naar onze redactie krijgen elk een duoticket! Super toch!

ANK2019 is opnieuw bron van weldoende verrassingen en van heel wat gediversifieerde esthetische ervaringen. Dat heeft in ruime mate te maken met de beslissing om de beurs, die steeds meer door het aanbod van hedendaagse beeldende kunst wordt gedomineerd, open te stellen voor kunstenaars die een carrière aan het uitbouwen zijn en aan wie de kans wordt geboden om in een beperkte en welomlijnde ruimte hun recente werken te tonen. Het ideale platform naar niet alleen de particulieren, maar ook naar de vele galeristen die ieder jaar komen scouten.

Een heel bijzondere vermelding verdient het werk dat in de theaterruimte wordt getoond : indrukwekkend, opvallend en getuigend van een verheven niveau zijn de talrijke grote foto’s van Reka Nyari die een boeiend overzicht bieden van haar brede thematiek waarin telkens een vrouwelijk personage een sfeer uitbeeldt, een identiteit reveleert, een brok esthetiek ontvouwt.  Op letterlijk en figuurlijk schitterende wijze wordt dankzij een groot en frappant elandgewei aan de ingang van ANK de tentoonstelling van de eveneens in de theaterruimte opgestelde  met goud bedekte skeletten van Stephen Cawston aangekondigd.