Wie genieten zegt, zegt Het Zoute en omgeving! In onze mondaine badstad kan je niet alleen naar hartenlust winkelen, maar geniet je ook culinair in een van de talloze gezellige ontbijtplekjes, lunchspots of restaurants. Wij verzamelden een aantal klassiekers en enkele nieuwe, hippe adresjes en dit zijn onze favoriete hotspots!

Royaal ontbijten

Enso Boutique Hotel

Uniek, hip en stijlvol, zo kan je het Enso Boutique Hotel aan de Elisabethlaan in Knokke het best omschrijven. Het is namelijk niet zomaar een hotel, maar ook een ontbijt- en brunchrestaurant én loungebar. Je hoeft er dus geen kamer te boeken om te kunnen genieten van al het lekkers dat in de keuken bereid wordt. Je schuift hier niet traditioneel aan bij het buffet, maar kiest verschillende gerechtjes à la carte die je – als je wil – kan delen met je tafelgenoten.

Ook voor afternoon tea ben je hier aan het juiste adres.

Adres: Elizabetlaan 185, 8300 Knokke-Heist
Openingsuren: 8u30 – 15u, elke dag van de week
Website: https://ensohotel.be/

Blé d’Or

Blé d’Or is een echte klassieker. Deze bakkerij staat bij de Knokkenaren bekend om z’n goudbruingebakken broden en verfijnde patisserie, maar is ook gekend voor z’n uitgebreide ontbijt- en brunchaanbod. Van vers fruit tot bruschetta’s, een eiergerecht of een koffiekoek vers uit de oven, Blé d’Or verlaat je in geen geval met een rammelende maag.

Adres: Emile Verhaerenlaan 16, Knokke, 8300 Knokke-Heist
Openingsuren: 7u30 – 18u, gesloten op woensdag
Website: https://www.ble-dor.be/