Met veertig stranden, helderblauwe wateren en (bíjna) altijd zon wordt Curaçao absoluut terecht bejubeld als ultieme zon-, zee-, strandbestemming. Maar op Curaçao kun je veel meer dan op je lauweren rusten. Cultuur snuiven, bijvoorbeeld. Of je lijf een gezonde oplawaai geven tijdens een ATV-tour. Lees en leer over de onbekendere en fantastische plekken van het eiland.

Three O’Clock Romance

De wereld verandert; Curaçao verandert mee. De wijk Scharloo, voorheen niet bepaald de hipste van het eiland, is flink afgestoft en klaar voor hotspotlijstjes. Plenty nieuwe restaurants en bars openden er de afgelopen jaren hun deuren en op de muren van de wijk kun je je vergapen aan prachtige murals die het verhaal van de locals vertellen. Een openluchttentoonstelling waarvoor je diverse tours kunt boeken. Een aanrader, want terwijl je langs de knap beschilderde muren loopt, vertelt een gids je over achterliggende gedachten en de artiest.

Tour of geen tour: wandel when in Scharloo zeker even langs mural Three O’Clock Romance van Francis Sling, je vindt ’m op de hoek van de Bitterstraat en de Van Raderstraat. Even pauze? Iets verderop vind je Fleur de Marie, een gezellig tentje waar je je dorst lest met huisgemaakte ijsthee, om vervolgens je straatkunsttour weer voort te zetten. Wip binnen bij het atelier van Francis Sling, waar the man himself het hartstikke leuk vindt je meer te vertellen over zijn werk. Heb je nog plek in je koffer en kan je Nederlandse woonkamermuur wel wat kleur gebruiken: koop een echte Francis.

Gierende banden, piepende remmen

Adrenalinegebrek? Geen zorgen. Boek een ATV-tour bij Curaçao Activities en het zit weer snor met de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Het recept: hobbelige wegen, ruige terreinen en een 4×4 Jeep. Je sjeest in je 4×4 richting oostkust, naar Sint Jorisbaai en Koraal Tabak. Onderweg is het genieten van de vergezichten op oernatuur en metershoge cactussen terwijl je precies niemand tegenkomt – niet gek, want daar waar je rijdt kun je niet komen met een gewone personenwagen. Na Koraal Tabak breng je een bezoek aan een Aloë Vera-plantage om door te rijden naar Director’s Bay. Die laatste is het voormalige privéstrand van de koninklijke familie en de directeuren van Shell. Het strand werd openbaar verklaard toen Shell er medio jaren tachtig vertrok. Pico bello duikplek! Meer info bij Continental Tours in de Lippenslaan en in de Graaf d’Ursellaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here