Waren we eindelijk gewend hier aan de kust aan van die gekke dingen als ‘bietenspread’ en ‘spinaziesap’, moeten we in 2020 ineens aan de Veganvis. En van de bleekselderij- sap schijn je ook helemaal op te knappen. Heel gezond, en vooral heeeeeeel kneistihip.

Volgens de foodtrendlijst nemen we in 2020 ook afscheid van onze traditionele tapasplank. De blokjes kaas en schijfjes worst kunnen worden ingeruild voor Seacuterie, een trend die heel waarschijnlijk definitief overwaait vanuit Australië naar onze hype badstad. Een aperitief met een plank vol sashimi van octopus, krabbenpoten en kreeftenworst. Smullen op de dijk zal het zeker worden!

We moeten in het nieuwe jaar ons vooral laten inspireren door de Japanse keuken. Sushi is inmiddels onmisbaar op ons menu, maar dit is vooral “Verwesterd Japans”. In 2020 gaan we een stapje verder dan de rauwe vis. En ook Peru is helemaal hip aan het worden, maar onze zoektocht in Knokke-Heist kon nog geen gerecht uit Peru ontdekken. Jij? Wel gevonden…laat het ons weten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here