De Antwerpse familie Dedecker, graag geziene gasten in Knokke-Heist zijn met hun bedrijf Desco een belangrijke speler op de Belgische markt van sanitair en verwarming. De voorbije jaren centraliseerde de familie haar industriële belangen in de holding Stapal. Die verlaagt nu haar kapitaal met 20 miljoen euro tot 180 miljoen euro. Drie jaar terug werd het kapitaal al met 7 miljoen euro verlaagd. Desco stelt om en bij 600 mensen te werk en beschikt over een netwerk van 30 verkooppunten. In 2018 haalde Desco een omzet van 206 miljoen euro, goed voor een nettowinst van 15 miljoen euro.

België telt nog een veertigtal verdelers van sanitaire uitrustingen. De West-Vlaamse groep Van Marcke is marktleider met om en bij 20 % van de markt. Samen met Facq van de familie Vanden Dael is Desco van de familie Dedecker een belangrijke grote speler. En vorig jaar verkocht de Ierse groep CRH zijn Belgische dochters SLS en BMB aan de Amerikaanse durfkapitalist Blackstone. Bouwmaterialengroep BMB omvat onder meer het merk Creyns. Onder SLS zitten de sanitairverkopers Sax Sanitair, Lambrechts en Schrauwen, samen goed voor 20 verkooppunten. Blackstone wil in Europa via overnames een grote groep uitbouwen.

By: De Rijkste Belgen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here