Home Beauty & Gezondheid “Black Lives Matters” leeft ook in Knokke-Heistse winkels

“Black Lives Matters” leeft ook in Knokke-Heistse winkels

0
17

De winkels van Fenty, het mode- en beautymerk van Rihanna, hebben hun deuren één dag gesloten om stil te staan bij racisme en verdeeldheid. ‘Dit was geen dag vrij, dit was een dag om te reflecteren en te veranderen’, schrijft het merk op Twitter.

Ook andere grote modehuizen met winkels in Knokke-Heist scharen zich op social media achter de Black Lives Matter-beweging. ‘Als de wereld zegt dat we racisme moeten stoppen, begin dan bij je eigen familie’, deelt modehuis Gucci op Instagram. Prada zegt op Instagram ‘woedend en verdrietig’ te zijn over de situatie.

Het Franse merk Louis Vuitton met shop in de Kustlaan roept mensen op om een verschil te maken. ‘Vrij van racisme, samen richting vrede’, schrijft het merk. ‘Discriminatie is nooit gerechtvaardigd, wij geloven in respect’, schrijft modehuis Yves Saint Laurent op Instagram.

Tijdens de rellen in Minneapolis, die ontstonden na de dood van George Floyd, werden de winkels van onder andere Louis Vuitton, Gucci en Chanel opengebroken en geplunderd. “Vandaag beroofde diezelfde community ons van onze spullen. Als dat de pijn verzacht, mag je het hebben…”, reageerde Louis Vuitton-designer Virgil Abloh.

‘We begrijpen dat dit veel verder gaat dan een simpel bericht op social media’, schrijft H&M met winkel in de Lippenslaan. Daarom besluit de keten 500.000 dollar te doneren aan mensenrechtenorganisaties voor zwarte mensen. Ook Zara en WE betuigden hun steun door een foto te plaatsen op hun pagina’s.

Naast modehuizen en media-organisaties, spreken ook veel sterren zich uit over de moord op George Floyd en tegen racisme.

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here