De wagen moet zo mooi worden dat het positief afstraalt op het hele Audi-gamma, inclusief die sullige A1 en Q2 en de oh zo burgerlijke Avants.

Onlangs kondigde de Volkswagen Groep aan om nog voor 2029 maar liefst 75 nieuwe elektrische modellen te lanceren, ondergebracht bij diverse volumemerken als Skoda, Seat en Volkswagen.

Audi, echter, ook onderdeel van Volkswagen AG, doet het net een beetje anders. De nieuwe topman Markus Duesmann, kondigt een project aan met de codenaam ‘Artemis’. Dat klinkt als een militaire operatie – en dat is het ook. Audi gaat ‘op snelle, onconventionele en niet-bureaucratische wijze een elektrische halo car ontwikkelen’, aldus Duesmann. Geheel los van de behoorlijk gecentraliseerde ontwerpafdelingen van Volkswagen dus.

Voor degene van u die het Engels niet machtig is: een halo is een aureool. En voor degene van u die niet zo bijbelvast is: een aureool is zo’n lichtgevend cirkeltje boven het hoofd van een heilige, en staat in deze context voor uitstraling.

Met andere woorden: de nieuwe wagen moet zo gaaf worden dat-ie het hele Audi-gamma bedekt onder een dikke laag sterrenstof, inclusief die sullige A1 en Q2 en die o zo burgerlijke Avants.

De eerste ‘Artemis’ moet aansprekend zijn, state of the art en begin 2024 op de markt komen, tsjokvol technologie voor elektrisch-, efficiënt en autonoom rijden. Alex Hitzinger, die eerder aan de elektrische auto van Apple en het Le Mans-programma van Porsche werkte, en momenteel nog verantwoordelijk is voor autonoom rijden binnen de Volkswagen Groep, mag die kar gaan trekken. Er staat volgens Duesmann veel op het spel voor Audi; niet alleen de toekomstige uitstraling en designfilosofie, maar ook de manier van productontwikkeling en, welja, het Audi’s spreekwoordelijk geworden ‘vorsprung durch technik’.

Meer info: COAST MOTORS KNOKKE aan de Natienlaan 111 – 8300 Knokke-Heist

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here