Sinds de dood van George Floyd door toedoen van een witte politieagent, zijn er wereldwijd protesten uitgebroken. Nu wordt er ook kritisch gekeken naar verschillende televisieprogramma’s en films waar mogelijk racistische content in zit. Zo is ‘Little Britain’ van Netflix afgehaald vanwege de vele blackface-sketches en heeft HBO de film ‘Gone with the Wind’ offline gehaald. Nu ligt ook het immens populaire kinderprogramma ‘Paw Patrol’ onder vuur.

De serie Paw Patrol is ongekend populair bij kinderen en inmiddels uitgegroeid tot een ware franchise met zeven seizoenen en een heuse bioscoopfilm op de planning. Toch rijst ook hier de vraag of de serie wel zo onschuldig is als het lijkt.

De kinderserie draait om zes puppy’s die samen een reddingsteam vormen. Zo is er Marshall, een dalmatiër die bij de brandweer zit, bouwvakker-bulldog Rubble en Chase, een Duitse herder die ook politieagent is. Het officiële Twitter-account van de serie liet weten een tijd op stil te gaan, om zo ruimte te geven voor de zwarte gemeenschap. Al snel klonken er geluiden dat de serie ook maatregelen moet treffen omtrent politiegeweld. In Amerika wordt nu opgeroepen om het politiehondje Chase uit de serie te schrijven. Ook wordt de serie er van beticht kinderen ‘te brainwashen’ en te doen denken ‘dat wetshandhaving iets nobels is’. Is het dat niet soms?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here