De coronaregels zijn belangrijk, maar Knokke-Heist wil ook nog eens de hoffelijkheidsregels in de verf zetten. Het spreekt voor zich dat afval achterlaten op het strand absoluut niet kan en wie zorgt voor overlast, door bv. luide muziek of openbaar dronkenschap, zal beboet worden. Ook hier zal de politie streng controleren.  

De badplaats zal deze zomer opnieuw de befaamde ‘dresscode’ laten verschijnen in het straatbeeld. Niet op een verkeersbord of groot informatiebord, maar wel geschilderd op het wegdek in verschillende straten. Met als bedoeling de bezoekers aan te zetten om niet in zwembroek of bikini richting het centrum en de winkelstraten te wandelen. Het is voor iedereen aangenamer als strandkledij op het strand blijft. Het spreekt voor zich dat ook ontblote bovenlijven deze zomer absoluut niet thuishoren in de kwalitatieve badplaats Knokke-Heist!  

De dresscode wordt aangebracht op de grens van de Zeedijk en de wegen richting winkelstraten en centrum. De wegmarkering is tijdelijk en vervaagt automatisch na het zomerseizoen. Dit jaar worden er ook dresscodestickers verdeeld onder de horeca- en handelszaken.  

Knokke-Heist hoopt alvast op mooi weer voor de komende weken en is ervan overtuigd dat als iedereen zijn gezond verstand gebruikt en de regels respecteert het toch nog een fantastische zomer kan worden!  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here