“Knokke-Heist heet alle tweedeverblijvers van harte welkom tijdens het verlengde Hemelvaartweekend in Knokke-Heist”, zei burgemeester Graaf Lippens in Ter Zake. “Knokke-Heist telt de meeste woningen van tweede residenten aan onze kust. Dat zijn er zelfs een paar duizend meer dan die van de vaste inwoners”.

“Ik gun het iedereen om naar de kust te komen, maar ik vrees voor een overrompeling. Als er te veel volk komt, kan er op de dijk bijvoorbeeld niet voldoende afstand gehouden worden”, aldus Gouverneur Decaluwé bij Focus WTV. De gouverneur riep daarom op om zeker niet massaal naar de kust te trekken tijdens het hemelvaartweekend. “Het wordt mooi weer en tijdens een verlengd weekend zien veel mensen de kust als oplossing.” De focus van politiecontroles zal liggen op samenscholingen en het volgen van de afstandsregel. 

Het gemeentebestuur van Knokke-Heist verwacht dat alle tweedeverblijvers de federale en plaatselijke coronamaatregelen strikt naleven. Alle regels gelden zoals ‘thuis’.

Shoppen doe je best alleen en met een mondmasker. Ook afstand houden blijft ook tijdens je verlof in Knokke-Heist belangrijk. De meeste winkels mogen dan open zijn op zon- en feestdagen maar van echt funshoppen is er voorlopig geen sprake. Ook liggen of zitten op het strand blijft verboden net als het opbouwen van een strandcabine.

1 REACTIE

  1. Dat de tweede verblijvers welkom zijn is meer dan logisch als ze zich maar aan de voorschriften houden. Voorlopig zien we een daling van het aantal sterfgevallen en ziekenhuisopnames. Wat de virologen o.a. prof. Marc Van Ranst en prof. Steven Van Gucht het meest verontrust is echter dat het aantal besmettingen niet echt afneemt. Het reproductiegetal (R-waarde) van het virus dat de besmettingsgraad weergeeft bedraagt nu weer 0,86 dus is er een stijging met 0,20 in vergelijking met vorige week. Als het terug boven het cijfer 1 komt is het hek van de dam. Opletten blijft dus de boodschap!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here