MG’s Chinese moederbedrijf Shanghai Automotive Industry Corporation (SAIC) heeft grootste plannen om de honderdste verjaardag van het van oorsprong Britse merk te vieren. Alles staat omschreven in de ‘Mission 100’-strategie die tegen 2024 uitgerold moet zijn.

Dat meldt het Britse Autocar na een gesprek met SAIC’s Vice President Yang Xiaodong. “We zijn dit al heel lang van plan met MG, maar we hebben nu het gevoel dat het merk er nu klaar voor is”, vertelt de topman. Met de strategie wil SAIC ervoor zorgen dat MG tegen 2024 in veel meer landen verkocht wordt. Daarbij moet de verkoop flink toenemen tot een beoogde hoogte van jaarlijks één miljoen exemplaren. In 2019 verkocht MG nog 298.000 auto’s, waarvan er 139.000 werden geëxporteerd naar onder meer Europa. In Nederland staan sinds vorig jaar een kleine 1.200 nieuwe MG’s geregistreerd, uiteraard allemaal van het type ZS EV.

Om de grote toekomstdromen te verwezenlijken, breidt MG zijn gamma de komende 18 maanden flink uit. Volgens Autocar staan er voor de komende 1,5 jaar zeven nieuwe modellen op het menu. Bij drie van deze primeurs gaat het om geheel nieuwe modellen. De schetsen van de gloednieuwe roadster die eerder deze week gedeeld werden, moeten een vooruitblik zijn op één van de drie nieuwkomers. In de overige vier gevallen gaat het om een doorontwikkeling van bestaande modellen waarbij in veel gevallen een volledig elektrische aandrijflijn tevoorschijn wordt getoverd. Om meer jonge kopers te trekken, werkt MG naar eigen zeggen aan een nieuw multimediasysteem dat het nieuwe en veelbesproken 5G ondersteunt. Ook zal er in de loop van de tijd een nieuw logo gepresenteerd worden. Grootse plannen dus, wij zijn benieuwd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here