Home Famous in Het Zoute We rekenen op gezond verstand en hoffelijkheid in onze badplaats KH

We rekenen op gezond verstand en hoffelijkheid in onze badplaats KH

0
17

Onze gemeente is naar eigen zeggen verheugd dat sinds kort iedereen opnieuw kan genieten van het prachtige Knokke-Heistse strand. Iedereen die zich aan de federale richtlijnen houdt is welkom en er worden geen extra regels opgelegd. De gemeente rekent er wel op dat iedereen zijn gezond verstand gebruikt. Dat betekent dat je voldoende afstand moet houden en wanneer je merkt dat het ergens te druk is, je best een andere plek opzoekt.  Knokke-Heist geeft dus heel veel vrijheid aan zijn bezoekers, maar dat betekent niet dat je er meer mag dan elders. De politie houdt een oogje in het zeil en wie de coronamaatregelen niet naleeft of zorgt voor overlast riskeert een boete.  

Beach bubbles  

Knokke-Heist heeft met zijn ruim 10 km lange kustlijn het langste strand van de Belgische Kust. Er is dus veel ruimte maar die volledig afsluiten of toegangspoortjes plaatsen aan de 68 straten die op de Zeedijk uitgeven zou een onbegonnen werk zijn. Het zou bovendien ook afbreuk doen aan de schoonheid van het strand. Het gemeentebestuur heeft dus bewust geen maximaal aantal strandbezoekers vastgelegd. Er komen wel ‘beach bubbles’. Dit zijn de zogenaamde cabriocabines, een afgebakende zone met strandnetten, die moeten dienen als voorbeeld om een eigen bubbel te maken voor wie op het strand wil liggen. 

Geen extra regels voor de stranduitbatingen 

Het gemeentebestuur heeft geen extra regels uitgevaardigd voor de 24 stranduitbaters. Zij moeten de federale maatregelen naleven en de plannen die het gemeentebestuur onder ogen kreeg voldoen daaraan. Iedereen kan dus op een veilige manier ten volle genieten. De gemeente zal wel controleren of de beloofde aanpassingen effectief gebeuren en of alle regels worden nageleefd. Zo moeten alle bezoekers neerzitten en moeten er voldoende ontsmettingsunits aanwezig zijn. Het barpersoneel zal verplicht een mondmasker dragen.  

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here